Structure Studio Workplace Shoreline designs the 20 m2 ‘Slab City Café’ within the coronary heart of the previous French concession of Shanghai. costume reflective corrugated aluminum panels espresso’s partitions, whereas a mirror the floor creates a hyperlink between inside, the road and the terrace with uncommon shapes.all photographs courtesy of alessandro wang

the purpose of coastal workplace was to include exterior imagery into the inside design. shanghai-based architects constructed a plinth as excessive because the door with two completely different supplies and organized the corrugated aluminum reflective panels on the light-prone partitions alongside the inside centerline. the identical panel is used inverted to create a destructive, textured, mild inexperienced mortar, which was utilized to the backlit wall and wrapped across the concrete seats. these two completely different approaches create a unified modular rhythm and a robust distinction of textures.The 20 m2 `` Slab Town Café '' of the office coastline with a strong contrast of textures settles in Shanghai

though the inside space is simply 20 m2, it has a neat east-facing road facade and a uncommon south-facing courtyard. the courtyard, with its wild panorama, takes form as an remoted and primitive house proper subsequent to the full of life city cloth. as a number of households shared the frequent house within the story, the interplay of the neighborhood remained difficult and the terrace was fashioned to an uncommon define.The 20 m2 `` Slab Town Café '' of the office coastline with a strong contrast of textures settles in Shanghai

a visible construction connects the inside, exterior and terrace, influenced by the “mise en abyme” approach. “ subsequently, between the inside seats and the steps resulting in the terrace, a mirror dealing with the road, ” mentions the shoreline of the workplace. mild inexperienced mortar is forged and pressed with corrugated aluminum panel, juxtaposed collectively to separate the helm space and the visitor seating space. ‘this duo therapy of supplies displays our understanding of interior-exterior continuity ”, provides the studio.The 20 m2 `` Slab Town Café '' of the office coastline with a strong contrast of textures settles in ShanghaiThe 20 m2 `` Slab Town Café '' of the office coastline with a strong contrast of textures settles in Shanghaislab town cafe shanghai fumin road 6slab town cafe shanghai fumin road 8slab town cafe shanghai fumin road 9slab town cafe shanghai fumin road 1120 m2 of `` slab town café '' with a strong contrast of textures settles in Shanghai
slab town cafe shanghai fumin road 2axonometric view: the mirror as a visual structure of the street, the interior and the courtyard

challenge info:

Final title: slab city cafe

architect: coastal workplace

complete flooring space: 20 sq. meters

location: Fumin Street, Shanghai, China

designboom obtained this challenge from our ‘DIY submissionsfunction, the place we invite our readers to submit their very own work for publication. see extra challenge submissions from our readers right here.

edited by: christina petridou | designboom



Supply hyperlink